Termeni și condiții

Introducere

Următorii termeni și condiții („Termeni”) reprezintă un acord legal între dvs. („dvs.”, „a(l)dvs.”) și SumUp EU Payments UAB („SumUp”, „noi”, „nostru” sau „nouă”) care guvernează utilizarea de către dvs. a procesării de plăți și a altor servicii oferite de noi, a aplicației noastre mobile („Aplicație”) și a oricărei versiuni a dispozitivelor noastre de acceptare a cardurilor („Terminal”) (împreună, „Servicii”).

Compania SumUp EU Payments UAB este autorizată de Banca Lituaniei ca instituție monetară electronică (sub licența nr. 56, emisă la 27 august 2019). Adresa înregistrată: Konstitucijos Ave. nr. 21B, 08130 Vilnius, Lituania. Codul companiei: 305074395.

Compania SumUp EU Payments UAB este autorizată de Banca Lituaniei ca instituție monetară electronică (sub licența nr. 56, emisă la 27 august 2019). Licența de instituție monetară electronică eliberată pentru SumUp este publicată pe site-ul oficial al Băncii Lituaniei și poate fi găsită în următoarele link-uri:

În engleză: https://www.lb.lt/en/frd/view_license?id=1879

În lituaniană: https://www.lb.lt/lt/frd-licencijos/view_license?id=1879

SumUp este inclusă în lista publică „Instituții monetare electronice care dețin o licență de instituție monetară electronică” gestionată de Banca Lituaniei, care este publicată pe site-ul oficial al Băncii Lituaniei. Lista poate fi găsită urmând linkul: https://www.lb.lt/en/sfi-financial-market-participants?ff=1&market=1&type%5B%5D=7&business_form%5B%5D=32 

Activitățile SumUp sunt supravegheate de Banca Lituaniei, situată pe strada Gedimino nr. 6, LT-01103, Vilnius, Republica Lituania, telefon nr. +370 800 50 500. Mai multe detalii despre Banca Lituaniei sunt disponibile pe site-ul său oficial: https://www.lb.lt/en/.  

SumUp poate fi contactată prin e-mail: asistenta@sumup.ro.

Acest acord este separat în cinci părți: prima parte descrie toți termenii care reglementează utilizarea serviciilor de către dvs. Partea a doua descrie toți termenii care reglementează în special prelucrarea plăților ca parte a serviciilor. Partea a treia descrie toți termenii referitori la serviciile noastre de carduri. Partea a patra conține termeni legali suplimentari care determină raportul juridic dintre dvs. și noi. Partea a cincea oferă explicații pentru definițiile și abrevierile utilizate în termeni.

Sunteți notificat prin prezenta cu privire la scutirea articolului 3 (7) din Legea privind plățile din Republica Lituania, care permite SumUp, ca furnizor de servicii de plată, și dvs., în calitate de utilizator de servicii de plată care nu este consumator, să se abată de la dispozițiile din secțiunea III (inclusiv articolul 13, enumerând cerințele acordului-cadru între furnizorul de servicii de plată și utilizatorul serviciilor de plată), articolele 4 (1), 4 (2), 4 (3), 11 (1), 11 (2) , 11 (5), 29 (3), 36 (în măsura în care este vizat termenul de notificare despre tranzacțiile de plată neautorizate sau executate necorespunzător), 37, 39, 41, 44, 51, 52 din Legea privind plățile din Republica Lituania. Sunteți notificat prin prezenta și, acceptând acești termeni, confirmați că înțelegeți faptul că acești termeni s-ar putea abate, în anumite cazuri, de la prevederile legii menționate, inclusiv faptul că conținutul acestor termeni poate fi mai restrâns decât se impune în conformitate cu articolul 13 din Legea privind plățile din Republica Lituania și sunteți de acord să fie respectați acești termeni, așa cum sunt menționați mai jos, inclusiv orice astfel de abateri.

Pentru a utiliza serviciile noastre, trebuie să acceptați pe deplin acești termeni împreună cu politica noastră de confidențialitate.

Bifarea unei căsuțe care confirmă înțelegerea și acceptarea acestor termeni servește ca dovadă că confirmați și vă angajați să respectați toate clauzele acestor termeni.

După acceptarea acestor termeni, confirmați, de asemenea, că ați citit, înțeles și ați acceptat politica noastră de confidențialitate.

Acești termeni sunt concepuți în limba engleză și, acceptând acești termeni, confirmați că înțelegeți această limbă, nu aveți obiecții pentru ca această limbă să fie utilizată ca limbă a relațiilor contractuale dintre dvs. și noi și sunteți de acord să respectați acești termeni în limba în care sunt redactați.

PARTEA ÎNTÂI - Serviciul de procesare a comercianților

1 General

1.1 Serviciile noastre vă permit să acceptați tranzacții cu carduri de plată („Tranzacție”) pentru clienții dvs. („Titularul de card”) cu utilizarea dispozitivului dvs. mobil compatibil, a aplicației noastre și a unui terminal. Oferim o listă actualizată cu toate dispozitivele mobile compatibile și cardurile de plată acceptate pe site-ul nostru.

1.2 Puteți utiliza serviciile doar printr-un terminal furnizat de noi. Când acceptați tranzacțiile folosind unul dintre terminalele noastre, terminalul va fi utilizat pentru procesarea și autorizarea tranzacțiilor între cardul de plată și serverele noastre.

1.3 Este posibil să vă oferim servicii de plată fără card, care vă permit să acceptați plăți de comerț electronic printr-o aplicație terță parte (o „Aplicație partener”), adică printr-o aplicație mobilă sau un site web oferit de către un partener („Partenerul”) în cadrul unei relații comerciale separate între dvs. și partener. În cazul în care acceptați numai plăți de comerț electronic, prevederile acestor termeni referitoare la terminale și proceduri referitoare la un card prezentat de către plătitor nu se aplică în cazul dvs.

Suntem răspunzători numai pentru serviciile de plată furnizate ca parte a aplicației partener. Nu suntem responsabili pentru funcționalitatea aplicației partener sau pentru orice serviciu oferit dvs. sau titularilor de card de către partener.

Dacă s-a convenit între dvs. și partener, este posibil să percepem comisioane care acoperă nu numai comisioanele noastre de tranzacție, dar includ și o taxă în numele partenerului pentru a colecta fonduri pe care le datorați unui partener în baza acordului comercial separat pe care îl aveți cu partenerul („Taxă pentru partener”).

1.4 Vom proceda la creditarea tuturor fondurilor rezultate din tranzacțiile dvs. și vă vom plăti sumele datorate în conformitate cu acești termeni în contul dvs. bancar („Plată”), așa cum este prevăzut în continuare în acești termeni. Înainte de fiecare plată vom deduce comisioanele aplicabile („Comisioane”). În cazul în care selectați un plan de prețuri („Plan”), veți plăti orice comisioane recurente aplicabile în funcție de planul selectat. Comisioanele și planurile noastre actuale sunt enumerate pe site-ul nostru.

1.4.1 Acceptând acești termeni, declarați și solicitați de la noi că putem percepe taxe mixte pentru diferite produse pentru carduri conform programului de comisioane.

1.4.2 Vă vom oferi acces la extrasele de cont în curs. Acceptând acești termeni, solicitați și sunteți de acord să agregăm informațiile privind comisioanele în funcție de marcă, aplicație, categorii de instrumente de plată și rate ale comisioanelor de schimb aplicabile tranzacției, după caz, și că vă punem la dispoziție periodic aceste informații, cel puțin o dată pe lună și într-o manieră care vă permite să stocați informațiile și să le reproduceți sub formă neschimbată.

1.5 Obligațiile noastre în conformitate cu acești termeni se limitează la furnizarea unui cont, portofel, card și a serviciilor. Vom folosi toate mijloacele rezonabile pentru a vă oferi serviciile timp de douăzeci și patru (24) ore pe zi, șapte (7) zile pe săptămână, pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, putem suspenda la discreția noastră, în limite rezonabile, serviciile care vă sunt furnizate sau limita durata serviciilor pentru a efectua servicii de întreținere sau dacă este cerut de lege sau dacă nu ați respectat obligațiile materiale în conformitate cu acești termeni sau dacă există suspiciuni rezonabile de spălare de bani sau finanțare a terorismului.

1.6 Vă oferim un istoric al tranzacțiilor și alte sisteme de analiză, dacă este cazul.

1.7 Putem oricând actualiza sau modifica serviciile cu efect imediat, fără notificare prealabilă.

1.8 Ne rezervăm dreptul de a numi un terț pentru a îndeplini unele sau toate obligațiile noastre în conformitate cu acești termeni.

2 Cont SumUp

2.1 Pentru a utiliza serviciile SumUp trebuie să vă înregistrați și să vă înscrieți la un cont SumUp („Cont”). Confirmați că toate informațiile transmise de dvs. despre dvs. și/sau afacerea dvs. sunt valabile în momentul intrării în acești termeni. La înregistrarea cu succes, veți primi un e-mail de confirmare la adresa dvs. de e-mail primară și înregistrată. Puteți deschide un singur (1) cont, cu excepția cazului în care aprobăm explicit deschiderea de conturi sau subconturi suplimentare. Trebuie să vă asigurați că informațiile înregistrate în contul dvs. sunt întotdeauna corecte și actualizate.

2.2 Trebuie să alegeți un nume de identificare descriptiv în mod rezonabil, care – dacă este diferit de numele companiei dvs. – vă identifică în mod clar pe dvs. sau afacerea dvs. și să furnizați numărul dvs. de telefon de contact corect. Numele de identificare și numărul de contact pot apărea în extrasul de credit al titularului cardului de credit sau de debit.

2.3 Când vă înregistrați și vă înscrieți pentru un cont și acceptați acești termeni, putem efectua un control de credit asupra dvs. și vă putem solicita să furnizați documentație suplimentară pentru ca noi să putem efectua verificări necesare în conformitate cu prevederile legilor și reglementărilor privind spălarea de bani și finanțarea antiteroristă, așa cum sunt stabilite de noi, la discreția noastră. Vom obține astfel de informații de credit și vom face astfel de verificări suplimentare și ne veți ajuta în această privință în măsura necesară.

2.4 Decizia cu privire la verificarea corespunzătoare a identității dvs. în conformitate cu secțiunea 2.3 va fi în totalitate la latitudinea noastră. Până când nu sunteți identificat și verificat cu succes de către noi, acești termeni constituie un acord preliminar care vă leagă pe deplin și ne rezervăm dreptul de a rezilia sau de a nu vă permite să începeți să furnizați niciun serviciu în conformitate cu acești termeni în orice moment al acestei perioade.

2.5 Contul dvs. va fi înregistrat pe unul dintre serverele noastre. Vom păstra o sumă egală cu orice sumă datorată de noi, separată de fondurile proprii, dar împreună cu sumele deținute în alte portofele, într-un cont bancar separat, în conformitate cu obligațiile noastre de reglementare.

2.6 Dacă nu există nicio activitate în contul dvs. SumUp timp de douăsprezece (12) luni consecutiv, vom avea dreptul să trimitem o notificare pe adresa dvs. de e-mail înregistrată și în cazul în care nu răspundeți la notificarea noastră în termen de treizeci (30) de zile prin adresa de e-mail indicată în partea introductivă a acestor termeni, precizând că doriți să păstrați contul dvs., vă vom închide automat contul. Fondurile dvs. vor fi gestionate în conformitate cu legislația aplicabilă și, dacă este permis, se vor acumula la SumUp.

3 Restricții de utilizare a serviciilor

3.1 Pentru a utiliza serviciile noastre, aveți nevoie de un dispozitiv mobil compatibil (cu excepția dispozitivelor 3G) și servicii de conexiune la internet furnizate de către terți. Astfel de terți pot percepe o taxă pentru utilizarea de dispozitive mobile și/sau conexiune la internet pentru a accesa serviciile și sunteți singurul responsabil pentru plata acestor taxe.

3.2 Acceptând acești termeni, confirmați că sunteți o persoană fizică sau o persoană juridică care acționează numai în propria dvs. capacitate comercială sau profesională, iar la momentul semnării acestor termeni sunteți autorizat în mod corespunzător să desfășurați activități în una sau mai multe țări susținute de noi ( „Teritorii“). Oferim și actualizăm din când în când o listă a teritoriilor pe site-ul nostru. Dacă sunteți o persoană fizică, trebuie să aveți 18 ani sau mai mult pentru a utiliza serviciile. Este posibil să vă solicităm în orice moment să furnizați dovezi despre vârsta dvs.

3.3 Acceptând acești termeni, de asemenea, sunteți de acord cu regulile de rețea („Reguli de rețea”), așa cum sunt stabilite de organizațiile de carduri de credit, inclusiv, dar fără a se limita la VISA, MasterCard și American Express (împreună, „Scheme de carduri”). Regulile de rețea pot solicita ca unii dintre comercianții noștri să încheie un acord separat cu unul dintre partenerii noștri bancari achizitori sau cu schemele de carduri în sine, în funcție de volumul de tranzacții. Dacă sunteți un astfel de comerciant, vă vom anunța și vă vom oferi un acord separat în acest moment. În caz de conflict între acești termeni și un astfel de acord de achizitor, termenii acordului de achiziție prevalează în scopul soluționării acestui conflict.

3.4 Fără o autorizare prealabilă explicită de către noi, nu aveți dreptul să acceptați tranzacții legate de bunuri și/sau servicii, (i) care nu sunt furnizate pentru contul dvs. sau sunt furnizate prin ordin al altor părți terțe decât dvs.; (ii) care nu sunt furnizate în cursul obișnuit al activității dvs., așa cum ne-au fost identificate, inclusiv acceptarea rambursărilor unui credit acordat anterior sau a unei plăți în numerar efectuate anterior de către dvs. titularului de card; (iii) implicarea sau conectarea la orice conținut ilegal, conținut care este supus protecției minorilor în conformitate cu legislația în vigoare sau instrucțiunile pentru fabricarea armelor sau a explozibililor; (iv) care au legătură cu serviciile de jocuri de noroc, ilegale sau nu, în conformitate cu legile aplicabile; (v) care sunt legate de sex shop-uri sau divertisment pornografic (cu excepția revistelor de divertisment pentru adulți); (vi) care sunt legate de arme sau droguri sau produse ilegale; (vii) care sunt legate de alcool sau tutun, în măsura în care alcoolul și tutunul reprezintă singurele produse vândute de compania dvs.; (viii) despre care credem în mod rezonabil că sunt capabile să dăuneze oricăreia dintre schemele de carduri sau reputația noastră; (ix) care sunt interzise în temeiul oricărei legi sau reglementări aplicabile dvs., titularului de card sau oricăruia dintre produsele sau serviciile dvs. sau care sunt altfel ilegale. La discreția noastră, vom decide dacă utilizarea de către dvs. a serviciilor va fi considerată atribuibilă oricăruia dintre produsele sau serviciile de mai sus și, prin urmare, nu este în conformitate cu termenii. Ne rezervăm dreptul, la discreția noastră, de a adăuga categorii de tranzacții interzise sau categorii de afaceri, adăugând astfel de categorii fie la acești termeni, fie la o politică de utilizare acceptabilă publicată sub linkul „Centru de asistență” de pe site-ul nostru web.

3.5 Dacă ne trimiteți sau încercați să ne transmiteți orice tranzacție despre care credem că încalcă acești termeni sau legea și/sau ne expune pe noi, alți utilizatori ai serviciilor noastre sau procesatorii noștri la vătămare (inclusiv fără limitare fraudă, marcă sau daune de reputație sau fapte penale) ne rezervăm dreptul de a nu autoriza, de a suspenda sau inversa tranzacția; și/sau de a închide sau suspenda contul dvs.; și/sau de a raporta tranzacția către agenția competentă de aplicare a legii; și/sau de a solicita daune; și/sau de a percepe o taxă de administrare de până la 200 EUR în cazul în care aplicăm oricare dintre cele de mai sus.

4 Terminale & Software

4.1 Puteți cumpăra, închiria sau împrumuta terminalele noastre la un preț de achiziție sau condiții de închiriere, așa cum sunt stabilite de noi din când în când sau publicate pe site-ul nostru web. Se pot aplica condiții separate pentru achiziție, inclusiv faptul că vânzătorul, locatorul sau creditorul terminalului nu trebuie neapărat să fim noi, ci compania noastră de grup.

4.2 Puteți utiliza doar un terminal pentru fiecare cont. La cerere, vă putem furniza terminale suplimentare, de exemplu pentru cont (uri) suplimentar(e) sau subconturi.

4.3 Nu aveți voie să vindeți, să închiriați, să licențați sau să transferați terminalul către o terță parte sau să permiteți utilizarea terminalului de către o terță parte. De asemenea, nu aveți voie să modificați software-ul sau hardware-ul terminalului în niciun fel. Nu trebuie să folosiți terminalul în alt scop decât acceptarea de tranzacții.

4.4 Cu excepția oricărei achiziții date a terminalului, la cererea noastră, ne veți returna terminalul, fie după încetarea sau expirarea acestor termeni, fie pentru a înlocui un terminal existent. În cazul în care reziliați acești termeni, veți returna terminalul pe cheltuială proprie.

4.5 Veți instala toate actualizările aplicației pentru a continua să folosiți serviciile.

5 Obligațiile dvs.

5.1 Puteți iniția plăți în conformitate cu acești termeni, utilizând exclusiv terminale care v-au fost furnizate de către noi.

5.2 Nu veți accepta tranzacții în cazul în care cardul de plată nu conține toate elementele tipice pentru acel tip de card, în cazul în care cardul de plată pare manipulat sau deteriorat sau în cazul în care cardul de plată a expirat.

5.3 Fără permisiunea noastră, nu trebuie să setați un prag minim mai mare decât 2400 leu pentru nicio tranzacție. În plus, veți oferi titularilor de carduri condiții cel puțin egale cu cele pe care le oferiți clienților care plătesc în numerar pentru bunurile și /sau serviciile dvs. și nu veți percepe titularilor de carduri alte sume sau suprataxe.

5.4 Trebuie să vă monitorizați contul și istoricul tranzacțiilor și să restituiți titularului cardului respectiv orice tranzacție pe care ați primit-o din greșeală sau în exces în cazul în care valoarea tranzacției a fost greșită.

5.5 Ne veți informa prompt cu privire la orice modificare a informațiilor pe care le-ați furnizat la momentul acceptării acestor termeni, inclusiv modificări în tipul sau natura afacerii dvs., modificări în gama de produse, orice vânzare sau închiriere a companiei dvs. sau orice alte schimbări de proprietate, orice schimbare a formei juridice sau a numelui companiei dvs., modificări ale adresei sau ale detaliilor contului bancar, o modificare negativă semnificativă a stării dvs. financiare și modificări ale informațiilor pe care le-ați furnizat în conformitate cu legile împotriva spălării de bani sau finanțării terorismului.

5.6 Veți afișa orice material publicitar SumUp pe care îl primiți de la noi, în mod clar, la sediul afacerii dvs. Un astfel de material poate include autocolante pentru magazin, vitrina magazinului sau geamul mașinii cu logo-ul SumUp și/sau siglele schemelor de carduri ori semne sau pliante a căror afișare este impusă de schemele de carduri, de lege sau de SumUp.

5.7 Puneți la dispoziția titularului de card un bon de plată a tranzacției pe suport de hârtie, dacă este impusă de lege sau de reglementările privind schemele de carduri. În plus, puteți oferi titularilor de card o opțiune (dar nu în locul unui bon de plată pe suport de hârtie, dacă acest lucru este impus de lege) pentru a primi un bon de plată pentru tranzacție prin e-mail sau mesaj text.

5.8 Recunoașteți că vă revine în întregime responsabilitatea să vă asigurați că datele de autentificare ale contului dvs. sunt păstrate în siguranță față de orice altă persoană, că niciun utilizator al terminalului nu va manipula introducerea datelor și că nu va exista nicio utilizare neautorizată a contului, terminalelor sau a oricăror alte informații confidențiale asociate cu utilizarea serviciilor. Dacă bănuiți sau cunoașteți faptul că contul dvs. a fost utilizat fără autorizație, trebuie să ne anunțați imediat la datele de contact indicate în secțiunea 15.6 de mai jos și/sau să modificați datele de conectare prin intermediul aplicației noastre. Vom lua măsuri adecvate pentru a preveni utilizarea neautorizată a datelor dvs., odată ce primim o astfel de notificare.

5.9 Aveți obligația de a respecta dispozițiile aplicabile din Standardul de securitate a datelor privind industria cardurilor (PCI-DSS) pe durata acestor termeni („Conformitate PCI”). În special, trebuie să respectați aceste reglementări cu privire la stocarea, procesarea și transmiterea datelor cardului de plată. Informații despre PCI-DSS sunt disponibile pe site-ul Consiliului PCI, http://pcisecuritystandards.org.

5.10 Trebuie să examinați prompt orice declarație (de ex., facturi fiscale sau declarații de decontare) furnizate de noi, precum și decontările, rambursările, returnările de plată sau orice alte tranzacții, plătite sau percepute în contul dvs. bancar sau titularului cardului. Trebuie să vă opuneți declarației fără întârziere nejustificată, cel târziu în douăzeci și cinci (25) zile lucrătoare („ziua lucrătoare” înseamnă orice zi de luni până vineri, dar fără sărbători publice în Lituania), după primirea declarației sau datei relevante a plății respective. Nerespectarea obiectării în intervalul de timp specificat este considerată aprobare. Ne rezervăm dreptul de a emite din nou declarații corectate sau de a corecta orice plăți după expirarea acestui termen. Cu excepția cazurilor prevăzute de lege, vă revine responsabilitatea de a păstra evidența tuturor tranzacțiilor și a altor date legate de contul dvs. și de utilizarea serviciilor.

PARTEA A DOUA - Prelucrarea plăților

6 Fonduri

6.1 În scopul acestor termeni, ne autorizați în mod explicit pe noi și pe orice instituție financiară cu care colaborăm pentru a deține, primi și distribui fonduri prevăzute în secțiunea 1.4 în numele dvs. Autorizația de mai sus va rămâne în vigoare deplină și are efect până când contul dvs. este închis sau reziliat. Plățile în contul dvs. bancar sunt executate, cel puțin parțial, de către instituții financiare terțe (de exemplu, băncile unde dvs. și noi deținem conturile noastre bancare) și nu vom fi responsabili pentru creditul final al fondurilor către contul dvs. bancar, odată ce am achitat fondurile către banca dvs., lucru pe care îl vom face cel târziu a doua zi după primirea fondurilor în numele dvs. (cu excepția secțiunilor 6.2 și 7 de mai jos).

6.2 Acolo unde indicați acest lucru, putem reține și fondurile care vă aparțin în urma tranzacțiilor pentru perioade mai lungi și le putem transfera în contul dvs. bancar, nu zilnic, ci doar săptămânal sau lunar, după cum doriți. Nu se va acumula nicio dobândă pentru astfel de fonduri deținute de noi în numele dvs., dar nu vă vom percepe niciun comision pentru deținerea de fonduri cu plata întârziată.

6.3 Plățile către contul dvs. bancar vor fi efectuate de noi pe baza identificatorului unic – numărul de cont bancar cu IBAN – pe care îl veți indica atunci când vă înscrieți în cont. Nu avem obligația de a verifica conformitatea numărului de cont bancar cu numele titularului contului, nici de a verifica dacă sunteți titularul contului. Atâta timp cât vă procesăm plata cu aceleași detalii ale contului bancar pe care ni le-ați indicat, nu vom răspunde pentru dvs., dar vom depune, desigur, eforturi susținute pentru a urmări plata și pentru a solicita înapoi fondurile (lucru pentru care puteți fi taxat suplimentar).

6.4 În cazul în care, datorită greșelilor din numărul de cont bancar din alte motive care nu se află sub controlul nostru (cum ar fi contul bancar închis, etc.), nu suntem în măsură să vă facem plata, iar fondurile de plată ne sunt returnate de către banca dvs., vom păstra aceste fonduri în numele dvs. până când vom putea să vă contactăm pe dvs. sau pe succesorii dvs. legali (în caz de deces) pentru clarificarea detaliilor contului bancar sau, în caz contrar, până când vom avea dreptul acordat de legile aplicabile să luăm astfel fonduri în posesia noastră.

6.5 Nu veți primi dobânzi sau alte venituri pentru fondurile din contul dvs. Ne atribuiți irevocabil toate drepturile și interesele legale asupra oricăror dobânzi și/sau altor venituri care s-ar putea acumula sau sunt atribuibile fondurilor din contul dvs.

6.6 Nu vom efectua plăți de fonduri aferente tranzacțiilor care nu au fost încă primite de noi de la instituțiile financiare desemnate.

6.7 Avem dreptul să efectuăm o investigație sau să rezolvăm orice litigiu în curs aferent contului dvs. și, în consecință, putem restricționa accesul la fondurile dvs. pentru timpul necesar pentru a face acest lucru. De asemenea, putem restricționa accesul la fondurile dvs., conform cerințelor legii sau ale ordinului judecătoresc.

7 Rezerva

7.1 În scopul asigurării îndeplinirii obligațiilor dvs. de plată în conformitate cu acești termeni, vom avea dreptul în orice moment să reținem temporar plățile către dvs. și să acumulăm o rezervă („Rezervă”). Putem să reținem o rezervă bazată pe profilul de risc, la discreția noastră, în orice moment pentru utilizarea serviciilor de către dvs.

7.2 În pofida secțiunii 7.1, rezerva va servi, de asemenea, ca o garanție în favoarea noastră și vom avea dreptul să colectăm și să decontăm din rezervă toate sumele pe care ni le datorați în conformitate cu acești termeni, inclusiv orice sold al deficitului de cont, fără notificare prealabilă pentru dvs., în fiecare caz individual.

7.3 Dacă ne datorați o sumă care depășește suma rezervei, ne veți plăti imediat, dar nu mai târziu de 3 (trei) zile lucrătoare de la cererea noastră, suma respectivă. Prin prezenta, ne autorizați în mod explicit să debităm orice sume pe care ni le datorați, inclusiv costurile și cheltuielile efectuate în legătură cu colectarea acestor sume, din contul dvs. bancar folosit pentru a primi plăți și/sau cardul dvs. de credit sau contul bancar utilizat pentru achiziționarea unuia dintre terminalele noastre sau pentru a compensa aceste sume contra oricăror plăți datorate dvs. Neplata completă la cerere a sumelor pe care ni le datorați va constitui o încălcare gravă a acestor termeni și veți suporta toate costurile asociate cu încasarea acestor sume, inclusiv fără limitare, comisioanele și cheltuielile avocaților, comisioanele agenției de încasare și orice dobândă aplicabilă.

8 Returnări ale plății

8.1 Suma tranzacției poate poate fi încărcată în contul dvs. dacă tranzacția este contestată, inversată din orice motiv de către schema de carduri relevantă, procesatorul nostru, titularul cardului sau oricare dintre instituțiile financiare desemnate de noi, nu a fost autorizată sau avem un motiv să credem că tranzacția nu a fost autorizată sau este presupusă ilegală, suspectă sau cu încălcarea acestor termeni („Returnarea plății”).

8.2 Ne veți sprijini și ajuta atunci când vi se solicită, pe cheltuiala dvs., să investigăm oricare dintre tranzacțiile dvs. prelucrate prin intermediul serviciilor și veți recunoaște că, dacă nu ne sprijiniți în timp util, inclusiv cu furnizarea documentației necesare în cel mult zece (10) zile lucrătoare de la solicitare, aceasta poate duce la o returnare a plății ireversibilă. Ne rezervăm dreptul de a percepe un comision pentru investigarea și/sau medierea oricăror returnări de plată; comisioanele vor fi dezvăluite din când în când, în programul de comisioane.

8.3 Dacă o returnare a plății nu a fost soluționată nici de banca emitentă, nici de schema de carduri în favoarea dvs. sau dacă alegeți să nu contestați o returnare a plății, ne rezervăm dreptul de a colecta de la dvs. suma inițială a tranzacției, plus comisioanele și de a credita suma inițială a tranzacției înapoi la titularul cardului.

8.4 Dacă stabilim că aveți un număr mare de returnări ale plății, avem dreptul să amânăm plățile din cont în contul dvs. bancar, să păstrăm o rezervă într-o sumă rezonabilă determinată de noi pentru a acoperi returnările de plată anticipate și comisioanele aferente sau pentru a rezilia sau suspenda serviciile și să închidem contul dvs.

9 Rambursări și restituiri

9.1 Conform acestor termeni și acceptând tranzacții cu serviciile, veți procesa retururi și veți oferi rambursări prin contul dvs., în conformitate cu acești termeni și cu regulile de rețea.

9.2 Regulile de rețea vă impun – printre alte cerințe – să oferiți și să dezvăluiți la momentul achiziției o politică de returnare și anulare echitabilă și să nu acordați rambursări în numerar pentru tranzacții, cu excepția cazului în care este impus de lege și să nu acceptați numerar sau orice alt articol de valoare pentru efectuarea unei rambursări a tranzacției.

9.3 Valoarea rambursării trebuie să includă toate taxele care trebuie restituite și nu poate depăși valoarea tranzacției inițiale.

9.4 În cazul unui schimb, al unei returnări parțiale sau al unei tranzacții sau sume de tranzacție eronate, veți rambursa întotdeauna suma totală a tranzacției inițiale și apoi veți iniția o nouă tranzacție pentru orice bunuri și/sau servicii noi comercializate sau sume efectiv taxabile.

9.5 Restituirile procesate prin contul dvs. sunt autorizate până la treizeci (30) zile din ziua în care ați inițiat tranzacția. Vom colecta de la dvs. suma inițială a tranzacției, plus comisioanele și vom credita suma inițială a tranzacției înapoi la titularul cardului.

9.6 Dacă stabilim că prelucrați un număr excesiv de rambursări, este posibil să dezactivăm opțiunea de rambursare.

10 Taxe

10.1 Veți fi responsabil pentru stabilirea, colectarea, reținerea, raportarea și remiterea către autoritățile fiscale corespunzătoare a tuturor taxelor evaluate, suportate sau care trebuie să fie colectate, plătite sau reținute pentru orice motiv în legătură cu utilizarea serviciilor noastre. Dacă o lege sau o autoritate guvernamentală solicită acest lucru, vom fi autorizați, dar nu suntem obligați să raportăm detaliile contului și istoricul tranzacțiilor către autoritățile relevante.

PARTEA A TREIA - Card preplătit SumUp

11 Generalități

11.1 SumUp vă poate emite, la discreția sa, un card preplătit („Card”) și un portofel de bani electronici („Portofel”) care este conectat la contul dvs. SumUp. Disponibilitatea acestui serviciu este supusă protocoalelor de activare, verificării identității și disponibilității fondurilor, nefiind disponibil în mod universal pentru toți clienții SumUp.

11.2 Se pot percepe comisioane de tranzacție pentru utilizarea acestui serviciu. Comisioanele aplicate, dacă există, pot fi găsite în Lista de comisioane.

11.3 Cardul este emis de SumUp Payments Limited (compania subsidiară din Marea Britanie care deține autorizație în Marea Britanie ca Societate emitentă de monedă electronică (FRN 900700)), în conformitate cu licența pe care o deține cu MasterCard International Incorporated.

11.4 Utilizarea acestui card necesită un cont SumUp și, ca atare, toți termenii enumerați în părțile unu, doi și patru dintre acești termeni se aplică și acestui serviciu.

11.5 Cardul și portofelul sunt destinate firmelor și pot fi utilizate numai pentru a efectua plăți pentru o firmă înregistrată la SumUp. Nu sunt destinate utilizării personale.

12 Serviciul

12.1 Orice cont SumUp care are atașat un card și un portofel are opțiunea de a primi plăți în contul său bancar sau pe card/în portofel. Puteți alege unde să primiți plăți accesând contul dvs. din aplicația SumUp.

12.2 În cazul în care optați să primiți fonduri pe card, fondurile sunt păstrate în portofelul menținut de SumUp în numele dvs. în acest scop.

12.3 Vom păstra o sumă egală cu soldul portofelului dvs. separat de fondurile proprii, dar împreună cu sumele deținute în alte portofele, într-un cont bancar separat, în conformitate cu obligațiile noastre de reglementare.

13 Încărcarea fondurilor în portofel

13.1 Portofelul dvs. poate fi încărcat, optând pentru a primi încasările procesării cardului dvs. de comerciant (adică plăți) direct în portofel. Aceasta înseamnă că suma de plată, sub rezerva deducerii oricăror comisioane, transferate de noi în portofel, va fi transformată în monedă electronică la valoare nominală și va fi stocată în portofel.

13.2 Pe lângă finanțarea portofelului prin activitatea de procesare a comercianților, SumUp vă poate oferi, de asemenea, posibilitatea de a vă finanța portofelul, încărcând fonduri către acesta direct printr-o plată cu card de credit sau de debit sau printr-un transfer bancar.

13.3 Transferurile către portofel nu pot fi inversate sau anulate. Puteți totuși solicita în orice moment valorificarea banilor electronici din portofel, adică decontarea soldului portofelului în contul dvs. bancar în orice moment și gratuit.

13.4 Cardul poate fi folosit oriunde sunt acceptate cardurile preplătite MasterCard. Când faceți cumpărături cu cardul, ne solicitați, de asemenea, să valorificăm bani electronici din portofel.

14 Retragerea fondurilor din portofel

14.1 Puteți alege să decontați în orice moment soldul fondurilor deținute în portofel în contul dvs. bancar (ceea ce înseamnă valorificarea banilor electronici) și gratuit. Trebuie să vă conectați în contul dvs. cu numele dvs. unic de utilizator, parola sau alte date de acreditare adecvate în scopul de a comanda decontarea soldului portofelului în contul dvs. bancar și să urmați instrucțiunile furnizate, care vor include furnizarea de detalii ale contului dvs. bancar. Această decontare este supusă controalelor de securitate și antifraudă. Solicitarea de valorificare va fi considerată primită de noi în momentul în care este transmisă și autorizată de dvs. prin intermediul aplicației, iar în circumstanțe obișnuite, fondurile vor fi creditate în contul dvs. bancar nu mai târziu de următoarea zi lucrătoare și în cazul în care cererea este depusă înainte de ora 12 a.m. Ora lituaniană din ziua lucrătoare și contul dvs. bancar fac referire la Lituania – aceeași zi.

14.2 Valorificarea banilor dvs. electronici va fi supusă acelorași reguli care se aplică pentru plăți în contul dvs. bancar în secțiunile 6.3 – 6.4 din acești termeni.

14.3 Sumele neacoperite (Overdraft) nu sunt disponibile pentru contul / portofelul dvs. SumUp.

15 Obligațiile și răspunderea dvs. pentru tranzacții neautorizate

15.1 Trebuie să setați un PIN atunci când vă înregistrați și activați cardul.

15.2 Nu trebuie să scrieți sau să păstrați codul PIN împreună cu cardul.

15.3 Nu divulgați PIN-ul dvs. nimănui. Dvs. răspundeți pentru toate tranzacțiile cu card autorizate inițiate și pentru comisioanele pe care le implică utilizarea cardului dvs. Dacă permiteți unei alte persoane să aibă acces la cardul dvs., numărul cardului, contul, PIN-ul, portofelul sau datele de autentificare ale aplicației, vom trata acest lucru ca și cum ați autorizat o astfel de utilizare și veți fi responsabil pentru toate tranzacțiile și comisioanele suportate de acele persoane.

15.4 Unele tranzacții cu cardul pot necesita o verificare suplimentară a securității prin intermediul sistemului de securitate 3d al schemei de carduri relevante înainte de finalizarea acestora, și ar trebui să faceți o asemenea verificare. Acest lucru poate solicita să răspundeți la întrebări de securitate, să verificați tranzacția prin utilizarea unui cod de confirmare primit prin SMS sau e-mail sau să verificați tranzacția printr-o citire a amprentelor efectuată printr-un dispozitiv compatibil.

15.5 Dvs. răspundeți pe deplin de utilizarea fiecărui card, număr de card, cont, PIN, portofel sau acreditări de conectare la aplicație în conformitate cu acești termeni.

15.6 Contactați-ne imediat la asistenta@sumup.ro dacă credeți că cardul, numărul cardului, contul, PIN-ul, portofelul sau acreditările de conectare la aplicație au fost pierdute sau furate sau că cineva a transferat sau poate transfera bani de pe card / portofel fără permisiunea dvs.

15.6.1 Dacă bănuiți că cardul dvs. este compromis, îl puteți bloca temporar conectându-vă în aplicația SumUp. De asemenea, trebuie să ne contactați în astfel de cazuri, pentru ca echipa noastră de securitate să vă poată investiga și proteja contul.

15.7 Nu vom fi responsabili pentru nicio pierdere suferită de dvs. ca urmare a tranzacțiilor cu carduri neautorizate dacă încălcați oricare dintre obligațiile de mai sus sau dacă acționați în mod incorect, voit sau cu neglijență gravă atunci când efectuați tranzacții cu cardul sau dacă putem suspecta în mod rezonabil fraude și notificăm autoritatea de supraveghere cu privire la aceasta. În caz contrar, și cu condiția să ne anunțați astfel de tranzacții cu carduri neautorizate în termen de cel mult 6 luni, vă vom restitui suma tranzacției neautorizate integral cel târziu până la sfârșitul zilei lucrătoare următoare zilei în care am fost anunțați despre acest lucru.

16 Termenul, suspendarea, încheierea serviciului de carduri și portofel

16.1 În conformitate cu legile și reglementările aplicabile în materie de combatere a spălării banilor și anti-terorism, trebuie să obținem, să verificăm și să înregistrăm informații pentru toți clienții noștri. Până la finalizarea acestui proces, serviciul dvs. poate fi parțial limitat sau complet restricționat.

16.1.1 Dacă identitatea dvs. este parțial verificată, utilizarea completă a cardului va fi restricționată, dar este posibil să puteți utiliza cardul pentru tranzacții de cumpărare în magazin. Restricțiile includ: retrageri de la bancomate, tranzacții internaționale, transferuri de la cont la cont și încărcări suplimentare. Utilizarea cardului este supusă restricțiilor de prevenire a fraudei, cu sau fără notificare prealabilă.

16.2 Ne rezervăm dreptul de a bloca, suspenda sau anula Cardul sau Portofelul dacă, în urma politicilor și proceselor noastre, detectăm ceea ce credem în mod rezonabil a fi o activitate frauduloasă, suspectă sau infracțională sau orice activitate care nu este în concordanță cu acești termeni.

16.3 Putem suspenda temporar cardul sau portofelul în cazul în care detectăm activitate neobișnuită sau suspectă în cadrul contului. Dacă exercităm acest drept, nu vom suporta nicio răspundere față de dvs., din cauza indisponibilității fondurilor de pe cardul și/sau din portofelul dvs. sau datorită incapacității dvs. de a utiliza cardul.

16.4 Veți fi înștiințat cu privire la blocarea, suspendarea sau anularea cardului sau a portofelului dvs. imediat după efectuarea oricăreia dintre aceste acțiuni, cu excepția cazului în care furnizarea unei astfel de notificări ar afecta măsurile de securitate legate de utilizarea cardului sau portofelului sau altfel ar fi împotriva legilor.

16.5 Din motive de securitate, putem limita suma sau numărul de tranzacții pe care le puteți efectua pe cardul dvs. Nu puteți utiliza cardul pentru jocuri de noroc online ilegale sau pentru orice altă tranzacție ilegală. Putem crește, reduce, anula sau suspenda oricare dintre restricții sau adăuga altele noi în orice moment.

PARTEA A PATRA - Condiții legale suplimentare

17 Responsabilitățile noastre

17.1 În măsura maximă permisă de lege, nu vom fi răspunzători pentru pierderi și daune directe sau indirecte sau pentru neexecutarea în cadrul acestor condiții, care rezultă din respectarea cerințelor noastre legale și de reglementare și a regulilor de rețea, eventuale evenimente de forță majoră sau încălcarea acestor termeni sau a oricăror cerințe legale și de reglementare aplicabile.

17.2 Nu vom fi responsabili pentru pierderi indirecte sau consecințe, inclusiv pierderea profitului sau pierderea reputației.

17.3 Nimic din acești termeni nu exclude răspunderea noastră pentru orice răspundere legală care nu poate fi exclusă sau modificată prin acord între părți.

17.4 SumUp nu garantează și nu răspunde pentru acțiunile sau omisiunile oricărei terțe părți implicate în servicii sau pentru publicitatea terților pe site-ul nostru web.

17.5 Nu vom fi responsabili pentru nicio perturbare sau depreciere a serviciilor sau pentru întreruperi sau deprecieri ale serviciilor intermediare în conformitate cu acești termeni.

17.6 În niciun caz, nu vom fi răspunzători pentru nicio cerere, procedură, pagubă sau pierdere într-o sumă care depășește valoarea onorariilor colectate de noi pentru furnizarea serviciilor către dvs. în ultimele trei (3) luni anterioare apariției evenimentul pe care se bazează cererea actuală.

17.7 Nu vom fi responsabili pentru niciun fel de defecte pentru hardware-ul terței părți și alte produse pe care le putem vinde sau include cu serviciile. Producătorul, care este singurul responsabil pentru service și asistență, trebuie să specifice garanția și alți termeni pentru astfel de hardware și produse.

18 Despăgubire

18.1 Ne veți despăgubi, apăra și exonera pe noi și pe angajații noștri, directori, agenți, afiliați și reprezentanți și procesatorii noștri de și împotriva oricăreia și a tuturor revendicărilor, costurilor (inclusiv fără limitare comisioanele rezonabile ale avocaților), pierderi și daune rezultate din orice revendicare, acțiune, audit, investigație sau altă procedură care rezultă din (i) încălcarea de către dvs. a oricărei legi, reguli sau reglementări a oricărei jurisdicții aplicabile sau a oricăreia dintre prevederile acestor termeni, a regulilor de rețea sau a oricăror alți termeni și condiții suplimentare aplicabile contului dvs.; sau (ii) utilizarea greșită sau incorectă a serviciilor; sau (iii) orice tranzacție trimisă de dvs. prin intermediul serviciilor; sau (iv) încălcarea oricărui drept al unei terțe părți, inclusiv fără limitare a oricărui drept de confidențialitate, drepturilor de publicitate sau drepturilor de proprietate intelectuală; sau (v) accesul și/sau utilizarea oricărei alte părți a serviciilor cu numele dvs. unic de utilizator, parola sau alte acreditări adecvate.

19 Confidențialitate & caracterul privat

19.1 Dvs. și noi tratăm informațiile confidențiale pe care le obțineți de la noi sau pe care noi le obținem de la dvs. sau de la titularul de card în legătură cu acești termeni ca fiind confidențiale, în special pentru a nu permite accesul terților la astfel de informații confidențiale. În special, orice secret de operare și/sau comerț al nostru sau al dvs., precum și orice informație non anonimă a titularului de card sunt informații confidențiale. Dvs. și noi suntem obligați să respectăm regulamentul de protecție a datelor aplicabil și să luăm măsuri de precauție adecvate împotriva utilizării neautorizate a cardurilor și a datelor titularilor de carduri. Aceste date pot fi stocate numai dacă și atât timp cât sunt absolut necesare.

19.2 Dacă datele cu caracter personal ale titularilor de carduri sunt transferate de la noi către dvs., puteți utiliza aceste date numai în măsura necesară pentru a controla limitele, pentru a lua măsuri antifraudă sau pentru a evita neglijențele și nu pentru alte scopuri, precum profilarea (de ex. evaluarea comportamentului de cumpărare) sau pentru activități de vânzări și marketing, cu excepția cazului în care titularul de card consimte în mod explicit la o astfel de altă utilizare. Nu puteți dezvălui sau distribui astfel de informații către un terț sau utiliza informațiile în scopuri de marketing decât dacă primiți consimțământul expres al titularului cardului. Trebuie să respectați toate legislațiile relevante privind protecția datelor.

19.3 Informații mai detaliate despre cum colectăm, folosim și protejăm datele dvs. puteți găsi în politica noastră de confidențialitate de pe site-ul nostru web.

20 Relații cu terții

20.1 Nu suntem parte a raportului juridic dintre dvs. și titularul cardului și nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la scopul de bază al oricărei tranzacții, inclusiv, dar fără a se limita la, calitatea și natura bunurilor și serviciilor pe care le oferiți pentru vânzare, prețul de vânzare, reduceri, condiții de garanție etc. Vă veți prezenta întotdeauna ca o entitate separată de SumUp.

21 Termen, suspendare, reziliere

21.1 Acești termeni au o durată nedeterminată. Puteți rezilia și închide contul dvs. în orice moment, printr-o notificare scrisă. Putem oricând să suspendăm sau să reziliem și să închidem contul dvs. cu sau fără motiv, în orice moment, după notificarea dvs. prealabilă. De asemenea, putem suspenda sau rezilia și închide contul dvs. fără o notificare prealabilă dacă: (i) încălcați oricare condiție a acestor termeni sau orice altă condiție aplicabilă serviciilor specifice acoperite de termeni și condiții separate, inclusiv, fără limitare, regulile de rețea; sau (ii) încălcați sau avem motive să credem că încălcați orice lege sau regulament care este aplicabil utilizării serviciilor noastre; sau (iii) avem motive să credem că sunteți în vreun fel implicat în orice fel de activitate frauduloasă, spălare de bani, finanțare a terorismului sau altă activitate infracțională; sau (iv) prezentați un risc inacceptabil de credit sau fraudă pentru noi sau (v) dacă credem, în mod rezonabil, că contul dvs. (inclusiv cardul/portofelul legat) a fost compromis sau din alte motive de securitate.

21.2 Dacă contul dvs. este reziliat sau închis din orice motiv, trebuie să: (i) să continuați să vă supuneți acestor termeni, (ii) să încetați imediat utilizarea serviciilor, (iii) să recunoașteți că licența de accesare și utilizare a serviciilor furnizate către dvs. în conformitate cu acești termeni se va încheia, (iv) să acceptați că ne rezervăm dreptul, dar nu avem nicio obligație, să ștergem toate datele contului dvs. stocate pe serverele noastre și (v) să nu ne faceți răspunzători față de dvs. sau de oricare terță parte pentru rezilierea accesului la servicii sau pentru ștergerea datelor contului dvs.

21.3 În urma rezilierii efective a contului dvs., ne veți plăti imediat toate sumele datorate în baza acestor termeni iar noi vă vom plăti în mod egal toate sumele datorate de noi în conformitate cu acești termeni. În pofida dispoziției menționate mai sus, avem dreptul să reținem rezerva până la reglarea contului final, incluzând eventuale returnări de plată, dar în orice caz, fără depășirea a treisprezece (13) luni de la rezilierea efectivă.

22 Comunicare

22.1 Comunicarea scrisă și notificările de la noi către dvs. vor fi trimise prin e-mail la adresa dvs. de e-mail specificată. Această comunicare și notificările sunt considerate primite de dvs. în douăzeci și patru (24) ore de la trimiterea prin e-mail, cu excepția cazului în care primim o notificare că e-mailul nu a fost livrat.

22.2 În acest scop, veți păstra în orice moment cel puțin o adresă de e-mail validă în contul dvs. Nu vom răspunde dacă singura adresă de e-mail specificată de dvs. nu este valabilă sau dacă v-ați schimbat adresa de e-mail, dar nu ne-ați notificat despre această modificare.

22.3 Aveți obligația de a verifica mesajele primite în mod regulat și frecvent. E-mailurile pot conține link-uri către comunicare ulterioară pe site-ul nostru web. În cazul în care legislația ne solicită să vă furnizăm informații pe un suport durabil, vă vom trimite un e-mail sau vă vom trimite o notificare care vă va indica informațiile de pe site-ul nostru web, într-un mod care vă permite să păstrați informațiile în format tipărit. Aveți obligația de a păstra copii ale tuturor comunicărilor pe care le trimitem sau le punem la dispoziția dvs.

22.4 În afară de comunicarea prin e-mail, ne rezervăm dreptul de a vă contacta prin scrisoare sau telefon, atunci când este cazul. Orice comunicare sau notificare trimisă prin poștă va fi considerată primită în termen de trei (3) zile lucrătoare de la data înregistrării prin poșta lituaniană sau în termen de cinci (5) zile lucrătoare de la înregistrarea prin poșta internațională.

22.5 Vom seta limba dvs. preferată în funcție de țara pe care o alegeți în timpul procesului de înregistrare și vă vom trimite comunicări standard în limba aleasă. Pentru comunicare non-standard, ne rezervăm dreptul și sunteți de acord că vom comunica cu dvs. în limba engleză. Documentele sau comunicările în orice alte limbi sunt doar pentru comoditate și nu constituie obligația noastră de a efectua nicio altă comunicare în limba respectivă.

23 Drepturi de proprietate intelectuală

23.1 Drepturile de proprietate intelectuală („IP Rights”) înseamnă oricare și toate drepturile legate direct sau indirect de servicii, terminale, site-uri web, nume de domenii de internet, tot conținutul, tehnologia legată de servicii și toate siglele, inclusiv, dar nu limitat la, drepturile de autor, drepturile morale, drepturile bazei de date, mărcile comerciale, drepturile de nume, modelele de utilitate și drepturile de proiectare, brevetele și toate celelalte drepturi exclusive și neexclusive la nivel mondial, care pot exista acum sau vor exista, sunt acordate sau transferate în viitor.

23.2 Noi (sau licențiatorii noștri) deținem proprietatea exclusivă a tuturor drepturilor de proprietate intelectuală referitoare la servicii și nimic din aceste condiții nu va fi interpretat ca transfer sau concesiune a drepturilor de proprietate către dvs. Nu puteți copia, imita sau utiliza drepturile de proprietate intelectuală fără consimțământul nostru scris anterior.

23.3 Vă oferim o licență personală, limitată, neexclusivă, revocabilă, netransmisibilă (fără dreptul de sublicență) de a accesa și utiliza în mod electronic serviciile în scopul de a accepta tranzacții.

23.4 Fără consimțământul nostru scris prealabil, nu veți (i) transfera niciun drept care v-a fost acordat în temeiul acestor termeni către o terță parte; (ii) oferi niciunui terț posibilitatea de a utiliza serviciile (pentru închiriere, închiriere sau altfel); (iii) accesa ori monitoriza niciun conținut, material sau informație de pe niciun sistem SumUp manual sau prin mijloace automatizate, cum ar fi roboți, programe tip crawler sau de extragere etc .; (iv) copia, reproduce, altera, modifica, crea lucrări derivate, afișa public, republica, încărca, posta, transmite, revinde sau distribui în orice mod conținut, material sau informații ale SumUp; (v) încălca restricțiile din antetele de excludere a robotului din cadrul serviciului, ocoli, evita sau eluda oricare dintre limitările tehnice ale serviciului, folosi orice instrument pentru a activa funcții sau funcționalități care sunt altfel dezactivate în serviciu sau decompila, demonta sau reface în alt mod serviciul, cu excepția cazului în care această restricție este expres interzisă de lege; sau (vi) folosi serviciile în scopuri diferite față de scopul permis în baza acestor termeni.

23.5 Puteți genera și trimite către noi conținut ca parte a utilizării serviciilor („conținutul utilizatorului”). Veți păstra toate drepturile din conținutul dvs. de utilizator, sub rezerva drepturilor pe care ni le acordați prin acceptarea acestor termeni. Pentru orice conținut de utilizator pe care îl trimiteți, recunoașteți că sunteți proprietarul conținutului sau că aveți permisiunea proprietarului dreptului de autor de a încărca conținutul și ne acordați un drept global, neexclusiv, fără drept de autor, plătit integral, transferabil și sublicențiabil de a utiliza și reproduce acel conținut în orice activitate promoțională și afișare publică aferentă serviciilor sau SumUp. Puteți șterge conținutul de utilizator trimis de dvs. prin rezilierea contului. Nu trebuie să transmiteți către servicii conținut de utilizator care: (i) este fals, înșelător, ilegal, obscen, indecent, pornografic, defăimător, calomnios, amenințător, hărțuitor, detestabil, abuziv sau inflamator; (ii) încurajează conduita care poate fi considerată infracțiune sau poate da naștere la răspundere civilă; (iii) încalcă orice datorie sau drepturi ale oricărei persoane sau entități, inclusiv drepturi de publicitate sau confidențialitate; (iv) conține date corupte sau orice alte fișiere dăunătoare, perturbatoare sau distructive; (v) face publicitate de produse sau servicii competitive cu produsele și serviciile SumUp sau ale partenerilor săi; sau, (vi) în baza propriei noastre judecăți, interzice oricărei persoane sau entități să utilizeze sau să beneficieze de servicii sau care ne pot expune oricărei vătămări sau răspunderi. Deși nu avem nicio obligație de a examina, edita sau monitoriza niciun conținut al utilizatorului, ne rezervăm dreptul de a edita sau șterge orice conținut al utilizatorului în orice moment fără a vă anunța. Luați la cunoștință că utilizând serviciile, puteți fi expus la un conținut al utilizatorului care poate fi ofensator, indecent sau inacceptabil. Nu ne asumăm nicio responsabilitate sau răspundere pentru orice pierdere sau daune aduse conținutului dvs. de utilizator.

24 Amendamente

24.1 Avem dreptul de a modifica aceste condiții în orice moment și de a schimba, șterge, întrerupe sau impune condiții asupra oricărui aspect al serviciilor.

24.2 Vă vom anunța orice modificare propusă a acestor termeni, trimițând un e-mail la adresa dvs. de e-mail principală, înregistrată în contul dvs. sau vă vom notifica din aplicație.

24.3 Modificarea propusă va intra în vigoare la două (2) luni de la data notificării modificării, cu excepția cazului în care ne-ați notificat că vă opuneți modificărilor propuse înainte ca acestea să intre în vigoare. Modificările care fac ca acești termeni să fie mai favorabili pentru dvs. vor intra în vigoare imediat, dacă este menționat în notificarea de modificare.

24.4 Ultima versiune a termenilor va fi accesibilă pe site-ul nostru web. Veți avea dreptul să ne solicitați oricând să vă oferim o copie a acestor termeni.

25 Separabilitate

25.1 În cazul în care orice parte din acești termeni este considerată de o instanță competentă ca fiind nevalidă, nelegală sau neexecutabilă, atunci această parte va fi separată de restul termenilor, care vor fi în continuare valabili și executorii în măsura maximă permisă de lege.

26 Atribuire

26.1 Avem dreptul de a atribui în mod liber drepturile și obligațiile noastre în temeiul acestor termeni oricărei terțe părți, iar consimțământul dvs. pentru această atribuire va fi considerat ca fiind acordat în virtutea acestor condiții.

26.2 Nu puteți atribui niciunul dintre drepturile și obligațiile dvs. în temeiul acestor termeni terților fără acordul nostru prealabil scris.

27 Dispute

27.1 Orice reclamații cu privire la servicii ne vor fi adresate în primă instanță contactând serviciul nostru pentru clienți la asistenta@sumup.ro. Vă vom răspunde la reclamație în scris sau folosind un alt suport durabil în termen de 15 (cincisprezece) zile lucrătoare după primirea reclamației. În cazuri excepționale, din motive care nu sunt sub controlul nostru, vă putem trimite un răspuns preliminar, indicând motivele de întârziere și termenul până la care veți primi răspunsul nostru final. În orice caz, termenul de furnizare a răspunsului final nu va depăși 35 (treizeci și cinci) zile lucrătoare după primirea reclamației. Tratarea reclamațiilor este gratuită. Dacă nu sunteți mulțumit de răspunsul nostru final sau dacă nu vă vom răspunde, aveți întotdeauna dreptul de a vă adresa Băncii Lituaniei, conform secțiunii 27.2 de mai jos sau instanței competente, conform secțiunii 27.3 de mai jos.

27.2 Vă puteți adresa Băncii Lituaniei cu o solicitare de a vă proteja drepturile și interesele legitime pe care considerați că au fost încălcate. Aceste reclamații pot fi depuse în scris sau pe cale electronică la următoarele adrese: (i) Totorių g. 4, LT-01121 Vilnius, info@lb.lt, și/sau (ii) Žalgirio g. 90, Vilnius, e-mail: frpt@lb.lt. Reclamațiile trebuie depuse în limba lituaniană sau engleză.

27.3 Orice litigiu care rezultă din sau în legătură cu acești termeni, inclusiv, fără limitare, orice litigiu privind încheierea, existența, nulitatea, încălcarea, încetarea sau invaliditatea acestuia, va fi în cele din urmă sesizat și soluționat de instanțele din Republica Lituania, cu excepția cazului în care interzis de legislația UE. Înainte de a înainta litigiul în instanță, dvs. și noi ne vom strădui să rezolvăm litigiul prin negocieri amiabile.

28 Legea guvernantă

28.1 Acești termeni sunt reglementați și interpretați în conformitate cu legislația lituaniană.

PARTEA A CINCEA – Definiții și abrevieri

29      Definiții și abrevieri

29.1 Definițiile și abrevierile utilizate în acești termeni au următoarele semnificații:

Contul înseamnă contul dvs. de utilizator la noi, care este creat după ce vă înregistrați și vă înscrieți la serviciile noastre.

Aplicație înseamnă o aplicație mobilă a SumUp care vă permite să utilizați serviciile.

Zi lucrătoare înseamnă orice zi de luni până vineri, dar care nu include sărbători publice în Lituania.

Card înseamnă un card preplătit conectat la contul dvs. SumUp și emis de SumUp Payments Limited (compania subsidiară din Marea Britanie care deține autorizație în Marea Britanie ca Societate emitentă de monedă electronică (FRN 900700)), în conformitate cu licența pe care o deține cu MasterCard International Incorporated.

Titularul cardului înseamnă clientul în calitate de comerciant care cumpără bunuri sau servicii de la dvs. și dorește să vă plătească cu un card de plată.

Scheme de carduri înseamnă organizații de carduri de credit care sunt incluse împreună, inclusiv, dar fără a se limita la, VISA, MasterCard și American Express.

Recuperare înseamnă suma tranzacției care poate fi încărcată în contul dvs. dacă tranzacția este contestată, inversată din orice motiv de către schema de carduri relevantă, procesatorul nostru, titularul cardului sau oricare dintre instituțiile financiare desemnate de noi, nu a fost autorizată sau avem un motiv să credem că tranzacția nu a fost autorizată sau este presupusă ilegală, suspectă sau cu încălcarea acestor termeni.

Monedă electronică înseamnă valoarea monetară din portofelul dvs., emisă de noi către dvs. în schimbul primirii fondurilor de la dvs. sau în numele dvs. de la terți.

Comisioane înseamnă orice comisioane pe care le vom aplica pentru utilizarea serviciilor noastre și care vor fi deduse din orice sumă pe care o datorăm înainte de fiecare plată. Comisioanele noastre aplicabile sunt disponibile în programul de comisioane.

Programul de comisioane înseamnă o parte inseparabilă a acestor termeni care enumeră toate comisioanele disponibile pe site-ul nostru la https://help.sumup.com/.

Drepturi de proprietate intelectuală înseamnă drepturi de proprietate intelectuală descrise în secțiunea 23.1 din acești termeni.

Reguli de rețea înseamnă regulile stabilite de organizațiile de cărți de credit, inclusiv scheme de carduri.

Partener înseamnă un terț cu care aveți o relație comercială separată, care vă permite să acceptați plăți de comerț electronic prin aplicația partener .

Aplicația partener înseamnă o aplicație terță parte prin intermediul căreia puteți accepta plăți de comerț electronic pe care le-am prelucra în conformitate cu acești termeni, adică o aplicație mobilă sau un site web furnizat dvs. de către partener în cadrul unei alte relații comerciale dintre dvs. și partener.

Taxă pentru partener înseamnă o taxă în numele partenerului, pe care noi, dacă a fost convenit între dvs. și partener, o putem solicita de la dvs. pentru a strânge fonduri pe care le datorați partenerului, în baza acordului comercial separat cu partenerul.

Plată înseamnă că vă plătim orice sume datorate în conformitate cu acești termeni și rezultate din tranzacțiile dvs. procesate de noi.

Conformitate PCI înseamnă obligația dvs. de a respecta dispozițiile aplicabile din Standardul de securitate a datelor privind cardurile (PCI-DSS) pe parcursul duratei acestor termeni.

Plan înseamnă un plan de prețuri pe care vi-l putem oferi pentru utilizarea serviciilor noastre. Planurile noastre disponibile sunt publicate pe site-ul nostru la https://help.sumup.com/.

Rezerva înseamnă o rezervă acumulată de noi din plățile reținute temporar de la dvs. în scopul asigurării executării obligațiilor dvs. de plată, în conformitate cu acești termeni.

Servicii înseamnă prelucrarea plăților, deschiderea de cont pentru bani electronici, emiterea și răscumpărarea de bani electronici, executarea operațiunilor de plată și alte servicii furnizate în conformitate cu acești termeni.

SumUp (sau „noi“, „nostru“, „nouă“) înseamnă SumUp EU Payments UAB, o societate cu răspundere limitată constituită în Lituania, cu numărul înregistrat 305074395 și cu sediul social pe str Upes 23, 08128 Vilnius, Lituania și autorizată de către Banca Lituaniei ca instituție monetară electronică (sub licența nr. 56, emisă la 27 august 2019).

Terminalul înseamnă dispozitiv de acceptare a cardului pe care trebuie să îl utilizați (prin vânzare, contracte de închiriere sau altfel) pentru a putea accepta plățile cu cardul de la clienții dvs. pentru a fi procesate de noi.

Termeni înseamnă termenii și dispozițiile de mai sus care reglementează utilizarea de către dvs. serviciilor noastre.

Teritorii înseamnă toate țările acceptate de noi, lista acestora este disponibilă pe site- ul nostru la https://help.sumup.com/. Trebuie să fiți autorizat în mod corespunzător pentru a desfășura afaceri într-unul sau mai multe teritorii pentru a fi acceptat în calitate de client al nostru și a utiliza serviciile noastre.

Tranzacție înseamnă o tranzacție cu cardul de plată efectuată de titularul cardului utilizând dispozitivul dvs. mobil compatibil, aplicația noastră și terminalul.

Conținut utilizator înseamnă un conținut generat și trimis nouă de către dvs. ca parte a utilizării serviciilor noastre.

Portofel înseamnă portofel de bani electronici legat de contul și cardul dvs., în cazul în care acesta din urmă este eliberat pentru dvs.

Dvs. (al dvs.) înseamnă că dvs. în calitate de client al nostru, acceptați acești termeni și utilizați serviciile.