Informații importante despre comisioanele interbancare

Comisionul interbancar reprezintă un comision achitat ca parte a fiecărei tranzacții de plată (de ex., plata cu cardul de credit) între furnizorul de servicii de plată al plătitorului și furnizorul de servicii de plată al beneficiarului plății. 

În Europa, comisioanele interbancare au o valoare medie cuprinsă între 0,2% și 0,3% din valoarea tranzacției. Acestea sunt stabilite de schemele de carduri și nu sunt negociabile. De asemenea, sunt ajustate periodic. 

Cel mai rapid și mai fiabil mod de a găsi tarifele actuale este să vizitați site-ul schemei de carduri respective. Informații mai detaliate și actualizate sunt disponibile pe site-urile Visa și Mastercard.

Ce influențează comisionul interbancar? 

Există numeroși factori care influențează comisionul interbancar, printre care (fără limitare):

  • Diferitele scheme de carduri percep comisioane interbancare diferite

  • Tranzacțiile cu cardul fizic (CP) au comisioane interbancare mai reduse decât cele desfășurate în absența cardului fizic, deoarece riscul de fraudă este mai redus pentru tranzacțiile CP.

  • Cardurile de credit și cele de debit au comisioane interbancare diferite

  • Cardurile comerciale percep comisioane interbancare mai mari decât cele emise consumatorilor

Rețineți că SumUp percepe întotdeauna comisionul interbancar stabilit de Visa și Mastercard, astfel cum este transmis de banca acceptantă.

O defalcare a comisioanelor SumUp, inclusiv a comisioanelor interbancare plătite pentru fiecare dintre tranzacțiile dvs., poate fi găsită în rapoartele de plăți efectuate, pe care le primiți de la noi prin e-mail, sau în secțiunea „Toate rapoartele” din tabloul de bord SumUp.